產品推介 RSS

最近天氣開始涼咗,又到咗飲熱飲嘅時候喇!

市面上有好多款保溫杯,雖然可以留住溫度,但就唔可以即煲即煮保持新鮮。

閱讀更多

鎖匙:永遠都係最難袋,帶出街又無用,唔帶又無得返黎開門。

我自己岀街都鍾意兩袖清風,最好咩都唔洗拎就落樓,一身輕鬆!

閱讀更多

*****要開聲聽!!*****
*****要開聲聽!!*****

有時係街同太太講電話☎️時會:太太:「喂,你係邊啊?」我:「我係⋯⋯⋯⋯⋯⋯」太太:「聽唔到你講咩?!」我:「我話,我係⋯⋯⋯⋯⋯⋯」太太:「咩話?你嗰度好嘈啊!你係咪用佢耳機定handfree 講?」我:「(扮野)⋯⋯⋯⋯哎呀好似收得唔係幾好⋯⋯⋯⋯⋯⋯等陣再搵你啦!」

閱讀更多

太太每次同我出街嗰陣都好鍾意問我佢有咩唔同,而我每次都會估佢係咪換咗新唇膏,因為對於「色盲」嘅我嚟講,佢所有嘅唇膏都係紅色。

不過早兩日同太太去街時,唔使佢講我都知佢唔同咗,佢突然皮光肉滑,
一啲毛孔都冇,就好似去返啱啱識佢嗰陣咁,後生咗十幾年!

閱讀更多

第一次試完之後,我真係好嬲😡😡。因為咁耐以黎坐飛機✈️坐車,係office或者係自己架車度瞓,真係冇一次有咁舒服😌,嬲😡係嬲自己點解到今時今日先有人發明依個咁舒服😌嘅吹氣枕。

我身為店長,可以好負責任咁同大家講 -我會用「完美」黎形容依個吹氣枕。嚴格嚟講,唔可以叫吹氣枕,因為佢有個專利設計嘅手泵,唔洗用口吹,衛生得黎又可以有一般吹氣枕咁慳位。

閱讀更多